www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Катастрофа прекъсна рали "Германия"

20.08.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 4997 прочитания
A+ | A-





Французите Стефан Лефевр и навигаторът му Габен Моро пострадаха при тежка катастрофа в десетата отсечка на рали „Германия”. Техният Citroen DS3 WRC излетя от пътя на 12,4 километра след старта на 40-километровата отсечка, която е на територията на военния полигон „Баумхолдер”.

Заради тежката катастрофа отсечката „Панцерплате” беше спряна, а двамата бяха извадени от колата от медицински екипи, пристигнали на мястото на удара. Другите екипажи бяха върнати в сервизната зона, за да могат след това да продължат с другите етапи за днешния ден.

Организаторът на рали „Германия” потвърди, че при удара няма пострадали зрители, а двамата са били откарани в съзнание в близка болница.

По-късно стана ясно, че и двамата имат „счупвания и вътрешни контузии”, като Габен Моро е претърпял спешна операция на счупения глезен на левия крак.

Лекарите заявиха, че контузиите на двамата не застрашават живота им, но те ще трябва да останат в болницата.

Преди катастрофата двамата се движеха на 6-а позиция. Миналата година Лефевр, който се смята за следващата голяма френска рали звезда след Себастиен Льоб и Себастиен Ожие завърши 10-и в рали „Германия”, а през 2014 спечели първото място в ралито в група Junior.

Вчера най-бърз в първия ден на рали „Германия” беше Андреас Микелсен с VW Polo WRC, но днес начело излезе съотборникът му и настоящ световен шампион Себастиен Ожие.









Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ