www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Формула Е привлича Sony и Panasonic

17.08.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 2083 прочитания
A+ | A-

Формула Е привлича Sony и Panasonic

Електронните гиганти Sony и Panasonic са сред кандидатите да доставят батерии на отборите във Формула Е от 2018 година. Така двете компании влизат в групата на кандидат-доставчици, където са вече Red Bull Technologies и още няколко компании.

Според правилата на шампионата, отборите трябва да използват нови батерии от 2018, което ще позволи на пилотите да карат с едно зареждане от старта до финала и ще отпадне смяната на автомобили в средата на състезанието.

Предполага се, че Sony ще играе в надпреварата заедно с McLaren Electronic Systems – компанията, която доставяше електромоторите на отборите в първия сезон във Формула Е.

През 2014 се появиха слухове, че Sony ще стане основен спонсор на McLaren във Формула 1, но те така и не се оправдаха.

Sony произвежда литиево-йонни батерии и наскоро инвестира сериозно в производителя на роботи ZMP, а компанията развива и различни технологии за автономно придвижване.

Panasonic вече записа участие в първите две сезона във Формула Е, като беше партньор на Dragon Racing.

Предполага се, че общо девет компании искат да участват в надпреварата за доставчик на батерии, а решението и началото на процедурата бяха отложени заради сериозния интерес.

Сред кандидатите са и петролният гигант Total, който по-рано тази година купи компанията за производство на батерии SAFT за 1,1 милиарда долара. Четири компании, които вече имат опит във Формула Е също искат да доставят батерии: Renault, DS Citroen, Mahindra и Williams Advanced Engineering.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ