www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Как е станало отвличането на тъщата на Бърни

02.08.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 719 прочитания
A+ | A-

Как е станало отвличането на тъщата на Бърни

Драмата с отвлечената тъща на боса на Формула 1 Бърни Екълстоун завърши щастливо с освобождаването й, а полицията в Сао Пауло арестува двама похитители.

Как обаче е станало отвличането на Апресида Шунк, който изчезна от дома си на 22 юли.

Драмата стартира в 13,20 часа местно време, когато Апресида е у дома с две жени от персонала на къщата й. Звъни домофона и мъж съобщава, че носи пратка за госпожа Шунк.

Едната прислужница отваря вратата, през която нахлуват поне двама похитители – всички млади, на около 18 или малко повече години. Те сграбчват Апресида, качват я в паркиран на улицата Ford Fiesta и изчезват. По-късно бандата праща условията си за откупа на електронната поща на дъщеря й, съпругата на Бърни.

Екълстоун решава да пътува за Бразилия, веднага след като научава за похищението и ангажира частна охранителна компания, която да преговаря с похитителите. Шефовете на полицията в Сао Пауло отказват и препоръчват на Бърни и съпругата му да си останат в Лондон.

Разкриването на похитителите набира скорост, след като полицията намира годни отпечатъци в изоставената в Сао Пауло Fiesta, с която е била транспортирана Апресида. Отпечатъците дават съвпадение – оказва се, че престъпниците имат регистрация в полицията в миналото, макар и за дребни нарушения.

Малко по-късно полицията открива апартамент, нает от един от похитителите преди няколко месеца. Оказва се, че сега там е скрита заложницата.

Вечерта на 31 юли елитното подразделение на полицията в Сао Пауло атакува апартамента в Котия, където откриват 67-годишната госпожа Шунк завързана, но иначе невредима.

Интересното е, че разследването на полицията води следите до пилота на хеликоптера, с който пътува Бърни Екълстоун. Разследващите смятат, че точно той е лидерът на бандата и идеята за отвличането е ногава.

„Полицията свърши отлична работа – зарадва се Бърни. – Много съм щастлив от изхода. Дните, в които Апресида я нямаше бяха много нервни, тъй като това са изключително неприятни преживявания.”СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ