www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Румънци спечелиха офроуд надпреварата RFC Balkans 2016

29.07.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Georgi Ivanov | 8360 прочитания
A+ | A-

Румънският екипаж Анди Висойо/ Костин Фантана е победителят в офроуд ралит RFC Balkans 2016. Състезанието, което е част от глобалните серии под шапката на легендарното Rainforest Challenge (Малайзия), се проведе в околностите на Копривщица, като участниците се справиха с неумолимо тежки трасета из Средна гора.

Победителите в клас „Състезателен”, получиха и голямата награда – безплатно участие в малайзийското състезание–майка през декември, което тази година отбелязва и своята 20-та годишнина. Подгласници на шампионите от Румъния станаха българските екипажи Ивайло Павлов/ Стефан Банков и Николай Асов/ Стоян Францов.

За да стигнат до победата, Висойо и Фантана, както и всички други екипажи в екстремния състезателен клас, трябваше да се преборят с десетки състезателни етапи, на пръв поглед невъзможни за преодоляване. Кулминационният момент бе нощният етап, наречен „Зоната на здрача”, в който изключително тежките трасета трябваше да се преодолеят в рамките на 5 часа, при това – в непрогледен мрак.

Интересното е, че румънският екипаж получи техническа повреда в последния ден на RFC Balkans 2016, но въпреки това успя да удържи лидерството. Това е втора победа за навигатора Костин Фантана, който бе част и от екипажа, победил в дебютното издание на тежката офроуд надпревара миналата година.

В клас „Адвенчър спорт”, който предложи малко по-леки трасета, но не по-малко оспорвана борба, победата грабнаха Мартин Кисов и Павел Радев, следвани от Владимир Шопов – Ивайло Георгиев и Любомир Ангелов – Мария Иванова.

Специалната награда за отборен дух, взе екипажът Кирил Цветанов – Николай Николов, заради една доста интересна история. Кирил бе дошъл като асистенция на друг отбор, а Николай бе част от съдийския екипа на надпреварата. Причината да не стартират като състезатели, бе липсата на финанси, но благодарение на светкавична акция сред оф-роуд обществото, бе събрана сума, която позволи на екипажа да стартира в екстремния клас.

Специална награда – професионална тръбна рама за подготовка на състезателен офроуд прототип, получиха най-младите участници в RFC Balkans 2016 Радостин Димитров и Георги Христов. Специални гости на българското състезание имаше от грузинската офроуд федерация, която тази есен също ще организира състезание от глобалните RFC серии.Тагове: офроудНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ