www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Излъгаха ли шефовете на Ferrari за Алисън?

29.07.2016 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 2645 прочитания
A+ | A-

Излъгаха ли шефовете на Ferrari за Алисън?

Шефовете на Ferrari трябваше да отговарят на неудобни въпроси в началото на състезателния уикенд за Гран при на Германия, като медиите дори ги обвиниха, че са излъгали за това, което се случи с бившия технически директор на тима Джеймс Алисън.

В края на миналата седмица шефът на Скудерията Маурицио Аривабене отхвърли всякакви слухове за евентуалната раздяла с Алисън, а в сряда тимът съобщи, че Черните кончета са се разделили с британеца по взаимно съгласие. Часове по-късно се появи достоверна информация, че Алисън е бил уволнен заради разногласия с Аривабене и големия шеф на компанията Серджо Маркионе.

„Във Ferrari се държаха така сякаш в слуховете за Алисън няма играм истина, а три дни по-късно потвърдиха спекулациите с информацията за напускането му – обясни легендарният Герхард Бергер пред Auto Bild. – Не мога да разбере кое по-лошото: дали не са знаели за предстоящата раздяла с Алисън или са излъгали.”

Пилотът на тима Кими Райконен отказа коментар по темата с обяснението, че „изпитва уважение към Алисън”, а колегата му Себастиан Фетел допълни, че в краткосрочен план напускането на техническия директор няма да промени нищо в Скудерията.

Бившият технически шеф на тима Рос Браун вече отрече, че ще се върне във Формула 1, макар и само като консултант на Ferrari, а мястото на Алисън зае досегашният шеф на програмата за двигатели Матиа Биното, но според италианските медии повишението му е „временно, докато се намери постоянно решение” за поста.

Фетел отрече, че Ferrari е в криза, въпреки че тимът има само 1 точка аванс пред Red Bull в битката за второто място при конструкторите и в Унгария той и Райконен завършиха зад Дениъл Рикардо и Макс Верстапен.

Германецът демонстрира пълната си подкрепа за Маурицио Аривабене и обяви, че „Маурицио е нашият лидер и ние сме щастливи, че той работи с нас”.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ