www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Вижте коя е най-безопасната кола (видео)

28.07.2016 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: | 6268 прочитания
A+ | A-

Шестото поколение Hyundai Elantra достигна максимално ниво на безопасност на краштестовете на американския институт по безопасност (IIHS).

Корейският автомобил е бил тестван в пет категории, включително здравина на покрива, като най-важен е проведения челен удар. По всички показатели Hyundai Elantra е получил отлична оценка, като най-голямата деформация при удара и дълбочината на проникване е едва 51 милиметра.

Хюндай Елантра получава най-високата оценка Top Safety Pick Plus, като рейтинга се отнася само за коли, които са произведени след март 2016 г. За тези машини са нправени допълнителни корекции, които включват укрепване на вратите, предния капак и багажника, както и значително подобрение на системата на предните въздушни възглавници.

Системата за предотвратяване на челен сблъсък на колата е опция и по каталог помога да се предотврати повреда пи движение до 20 км/ч, но в действителност тя действа и при двойно по-висока скорост.

След челният удар по манекена не са установени никакви значителни наранявания, с изключение на леки такива по левия крак.
Тагове: краштестхюндайсонатаHyundaiElantraНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "