www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Къде ще отиде Джеймс Алисън?

28.07.2016 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 2671 прочитания
A+ | A-

Къде ще отиде Джеймс Алисън?

Джеймс Алисън не е технически директор на Ferrari от вчера, с което се сложи край на слуховете за неговата оставка. Но Алисън е достатъчно добър, за да остане безработен, затова ще е интересно да видим къде ще продължи кариерата му.

Смъртта на съпругата на Алисън малко след Гран при на Австралия се отрази зле на работата му, а от известно време се спекулираше, че той иска да се прибере в Англия, за да е с децата си.

Вчера Алисън и Ferrari обявиха, че се разделят по взаимно съгласие, но слуховете, че британецът е бил уволнен.

Тази теза може да бъде подкрепена с това, че в края на юни Алисън участва на конференцията на ФИА в Торино, като изнесе интересна лекция за това, което очаква Ferrari и Формула 1 през следващия сезон. В Унгария шефът на тима Маурицио Аривабане убедително отрече слуховете за оставката на Алисън.

Но според списание auto motor und sport, Алисън е уволнен и основната причина за това е коравият му и праволинеен характер.

Смята се, че Алисън така и не е успял да намери общ език с големия шеф на компанията Серджо Маркионе. Инженерът винаги е говорил открито и прямо за проблемите на тима и никога не е поемал ангажименти, които не може да изпълни. Все действия, които не съвпадат с правилата на политиката, която се прави в Скудерията. И още нещо – с уволнението на Алисън цялата отговорност за слабия сезон на Ferrari се прехвърля на него. Без значение дали това наистина е така.

Алисън е ценен талант във Формула 1, а досега е работил в Benetton, Larrousse, Renault, Lotus и вече има и два престоя във Ferrari, където в миналото беше сред най-успешните протежета на Рос Браун.

Предполага се, че най-вероятно Джеймс ще се върне в Renault. Тимът на автомобилния гигант усилено възможности да подсили техническия си екип и със специалист от ранга на Алисън, отборът ще направи голяма крачка напред.

Вторият вариант е Алисън да премине в McLaren. Това обаче ще наложи промяна в структура на работата на британския тим. В последните години за развитието на шасито на тима отговарят Тим Гос, Нийл Оутли, Питър Продрому и Мат Морис. Алисън може да им стане шеф и да координира усилията им. Според последните слухове, от McLaren вече са пратили оферта на Алисън.

И накрая, третият възможен вариант, който обаче ще се реализира по-трудно от първите два – Алисън може да премине в Mercedes. Световните шампиони разполагат с отличен технически щаб, но договорът на настоящия технически директор Пади Лоу изтича в края на годината и все още не е подновен. А ако Алисън смени Лоу, то най-вероятно самият Лоу ще премине във Ferrari! Смята се, че Лоу също е получил оферта от италианците, които са готови на всичко, за да се сдобият със специалист, който е наясно с всички тайни на шампионските болиди на Mercedes.

autoclub.bgСнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ