www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Tesla отвори фабриката си за батерии

28.07.2016 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 6846 прочитания
A+ | A-

Макар и да е готова на само 14 процента, чисто новата фабрика на Tesla за батерии беше отворена в пустинята Невада. Елън Мъск преряза лентата на съоръжението, което ще се превърне в една от най-големите сгради в света с размер, равен на 174 футболни игрища.

Калифорнийците инвестират в завода около пет милиарда долара, а техните партньори от Panasonic добавят още почти два милиарда долара. Именно японците към момента оборудват завода с необходимите роботи, като същинското производство на батерии ще започне до края на годината.

Още от догодина фабриката ще произвежда колосално количество батерии. Казано просто, за една година Gigafactory ще бълва повече батерии за автомобили, отколкото целият свят е произвел през 2014 г.

Съвсем бързо се очаква съоръжението да даде хляб на над 10 000 служители, като максималният капацитет на производство ще бъде достигнат през 2018 г.

Първата задача на Tesla ще бъде да произведе батерии за най-евтиния модел в историята си - Model 3, за който вече има над половин милион предварителни поръчки.Тагове: teslaНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ