www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen: Крис Мийк ще спечели рали "Финландия"!

27.07.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 1659 прочитания
A+ | A-

Volkswagen: Крис Мийк ще спечели рали "Финландия"!

Шефът на VW Motorsport Йост Капито е уверен, че звездата на Citroen Крис Мийк ще спечели предстоящото този уикенд рали от световния шампионат „Финландия”. С което световните шампиони дадоха старт на новата си серия оплаквания от това, че лидерът в класирането, в случая Себастиен Ожие, трябва да стартира пръв по етапите и да чисти пътя за съперниците си.

Citroen участва с ограничена програма през 2016, а Мийк заема деветото място при пилотите, което означава, че ще стартира осми по етапите, тъй като отсъства контузеният Дани Сордо.

„Ясно е, ако не направя някоя голяма грешка, Крис ще спечели във Финландия – обясни Капито пред autosport. – Няма никакво съмнение в това. Никой друг няма да има шанс за победата. За нас няма никакво съмнение в това.”

Ожие води уверено в класирането, но все още няма победа на макадам този сезон, основно заради предната му стартова позиция. Капито отново се оплака, че ФИА няма намерение да променя правилата за стартовия ред на пилотите.

„На Ожие не само му е трудно да се бори за победата, на практика за него това е невъзможно”, драматично допълни Капито.

Самият Мийк отхвърли предположенията на Капито, че е почти сигурно, че той ще е първият британец, спечелил рали „Финландия”.

„Това са глупости – обясни пилотът на Citroen. – „Финландия” няма нищо общо с ралитата в Португалия, Сардиния или Полша. Въпреки, че този уикенд пътищата ще са сухи, този, който стартира първи ще е в неизгодна позиция на много малко места по отсечките.

„Точно преди ралито валя, че така че трасето на практика е добре почистено, тъй като макадамът е много твърд. Дори лидерът на колоната може да има предимство.

„За мен, това, което прави Капито е психологическа атака, може би иска да ме провокира.”

Мийк има трето място във Финландия през 2014, а през 2013 и 2015 кара впечатляващо, но и двата пъти отпадна заради катастрофи. Все пак, Крис се съгласи с Капито, че ще се бори за победата и смята, че ще може да я постигна.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ