www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Кой всъщност е новият собственик на Sauber?

21.07.2016 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 2362 прочитания
A+ | A-

Кой всъщност е новият собственик на Sauber?

Спасяването на закъсалия финансово тим от Формула 1 Sauber се чакаше от доста време и най-накрая се случи – вчера финансовата компания Longbow Finance обяви, че е купила отборът.

Това обаче противоречи на по-ранни информации, според които парите за спасението идват от спонсорите на един от пилотите на отбора – Маркус Ериксон.

Днес шефът на тима Мониша Калтенборн отказа да потвърди или да отрече, че всъщност новите собственици са шведските спонсори на Ериксон.

На пръв поглед сделката е изцяло в рамките на Швейцария – новият собственик е швейцарски и купува холдинга-шапка на тима от Петер Заубер, който се пенсионира.

Но според швейцарския вестник Blick, истината е малко по-различна и новият собственик служи за параван на истинския купувач. Според изданието, сделката е финансирана от шведската компания Tetra Laval, зад която стои милиардерът Ханс Раусинг, който вече дава пари на Sauber, за да кара Ериксон във Формула 1.

Калтенборн отказа по коментар по темата Tetra Laval и също така отказа да назове цената, на която е продаден тимът.

Мониша не потвърди и очакванията, че с новия собственик, мястото на Ериксон в тима е гарантирано.

„Както знаете, нашите пилоти имат договори за по един сезон, които изтичат в края на тази година. Тепърва предстои да анализираме и обсъждаме тези теми”, обясни Калтенборн.

Георги ИвановСнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ