www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Panasonic очаква да удвои приходите си от производство на батерии

11.07.2016 | Авто новини: Авто Продукти » Технологии | Автор: Georgi Ivanov | 1242 прочитания
A+ | A-

Panasonic очаква да удвои приходите си от производство на батерии

Шефовете на Panasonic очакват удвояване на приходите на компанията от производството на батерии за електромобили в следващите три години, като ръстът трябва да дойде от новия и достъпен модел на Tesla – Model 3. Изпълнителният директор на гиганта, който отговаря за автомобилното и индустриалното производство Кенджи Тамура прогнозира, че приходите на това поделение на Panasonic могат да скочат от 1,8 милиарда долара на около 4 милиарда долара до края на 2019 година.

Model 3 на Tesla предизвика истински фурор в Щатите и компанията събра стотици хиляди поръчки за електромобила, чието производство би трябвало да започне пред следващата година. Tesla прогнозира по 500 000 продажби на електромобилите си на година до 2020-та.

Това доведе до слухове, че Илон Мъск търси нови доставчици на батерии, за да може Tesla да отговори на нарасналия интерес към продукцията на компанията. По-късно обаче Мъск отхвърли тези твърдения и обясни, че Tesla има ексклузивен договор с Panasonic за доставка на батерии.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ