www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Петър Ценков и Иван Маринов за трети път по Пътя на коприната

28.06.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Jordan Lukanov | 10818 прочитания
A+ | A-

След пауза от две години рали-рейд маратон Silk Way Rally се завръща на световната офроуд сцена. В състезанието отново ще има българско участие, в лицето на екипажа Петър Ценков и Иван Маринов с джипката Opel Antara RR T1 - галерия.

Завръщането на уникалната надпревара бе обявено още миналата година. Още тогава стана ясно, че "Пътят на коприната" хвърля директно ръкавицата към „Дакар” с новия си формат – 15 състезателни дни и в трансконтинентален режим, с трасе от Москва до Пекин.

Шестото издание на Silk Way Rally ще стартира на 8 юли от Червения площад в Москва. След 15 състезателни дни и тежки 11 750 километра трасе, от които планирани над 4000 км специални етапи, през Русия, Казахстан и Китай, участниците ще финишират в китайската столица на 24 юли.

Трасето ще се опита да следва древния маршрут по Пътят на коприната, а участниците ще видят нови и непознати до момента отсечки. Планираният почивен ден е на 15 юли в Алма Ата.

Точно 100 автомобила и 24 камиона ще застанат на старта на Червения площад в Москва. Освен Ценков и Маринов, на Silk Way Rally 2016 ще видим много от големите имена в света на рали-рейда като пилотите на Peugeot Стефан Петерханзел (победител от последния „Дакар”), Себастиен Льоб и Сирил Депре; звездите на Mini Язид Ал Раджи и Хари Хънт, победителят от Balkan Offroad Rallye Раз Хайман, опитния унгарец Балаж Жалай и куп силни руски и китайски пилоти.

Малко по-спокойна ще е ситуацията при камионите, където като едноличен лидер се очертава тимът на КамАЗ - с 4 машини, като освен добре познатите пилоти Айрат Мардеев, Антон Шибалов и Дмитри Сотников, пилот на руски камион ще е и китаецът Ху Хонгнинг. Освен тях, свои машини на старта пускат МАЗ, Tatra и Hino.
Тагове: Петър Ценков Иван Маринов Пътя на коприната офроуд Дакар Silk WayНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ