www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Петър Ценков и Иван Маринов за трети път по Пътя на коприната

28.06.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Офроуд | Автор: Jordan Lukanov | 13571 прочитания
A+ | A-

След пауза от две години рали-рейд маратон Silk Way Rally се завръща на световната офроуд сцена. В състезанието отново ще има българско участие, в лицето на екипажа Петър Ценков и Иван Маринов с джипката Opel Antara RR T1 - галерия.

Завръщането на уникалната надпревара бе обявено още миналата година. Още тогава стана ясно, че "Пътят на коприната" хвърля директно ръкавицата към „Дакар” с новия си формат – 15 състезателни дни и в трансконтинентален режим, с трасе от Москва до Пекин.

Шестото издание на Silk Way Rally ще стартира на 8 юли от Червения площад в Москва. След 15 състезателни дни и тежки 11 750 километра трасе, от които планирани над 4000 км специални етапи, през Русия, Казахстан и Китай, участниците ще финишират в китайската столица на 24 юли.

Трасето ще се опита да следва древния маршрут по Пътят на коприната, а участниците ще видят нови и непознати до момента отсечки. Планираният почивен ден е на 15 юли в Алма Ата.

Точно 100 автомобила и 24 камиона ще застанат на старта на Червения площад в Москва. Освен Ценков и Маринов, на Silk Way Rally 2016 ще видим много от големите имена в света на рали-рейда като пилотите на Peugeot Стефан Петерханзел (победител от последния „Дакар”), Себастиен Льоб и Сирил Депре; звездите на Mini Язид Ал Раджи и Хари Хънт, победителят от Balkan Offroad Rallye Раз Хайман, опитния унгарец Балаж Жалай и куп силни руски и китайски пилоти.

Малко по-спокойна ще е ситуацията при камионите, където като едноличен лидер се очертава тимът на КамАЗ - с 4 машини, като освен добре познатите пилоти Айрат Мардеев, Антон Шибалов и Дмитри Сотников, пилот на руски камион ще е и китаецът Ху Хонгнинг. Освен тях, свои машини на старта пускат МАЗ, Tatra и Hino.
Тагове: Петър Ценков Иван Маринов Пътя на коприната офроуд Дакар Silk WayНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ