www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нювил срещу Латвала в Сардиния

11.06.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2042 прочитания
A+ | A-

Нювил срещу Латвала в Сардиния

Белгийската звезда на Hyundai Тиери Нювил завърши начело първия ден на рали „Сардиния”, а битката му с Яри Мати Латвала с VW за първата позиция се оказа изключително интересна.

Нювил имаше аванс от едва 1,5 секунди пред Латвала след сутрешните етапи, а след шестата отсечка финландецът успя да излезе начело. След това обаче Нювил взе три поредни етапни победи и поведе с 11,1 секунди в края на деня.

Естествено, Нювил и Латвала се възползваха отлично от по-задните си стартови позиции в тежките макадамови етапи, а лидерът в класирането Себастиен Ожие, който стартира пръв и чисти пътя завърши деня трети, на 40,3 секунди от водача.

Зад него оспорвана битка за 4-ото място водят Андреас Микелсен с VW и Мадс Остберг с Ford, които след девет отсечки завършиха на 1 секунда един от друг.

Топ 6 допълни Дани Сордо с Hyundai, който изостава на 20 секунди от Остберг.

За съжаление в първия ден на ралито отпадна голямата звезда на Hyundai Хейдън Падън, който излетя от пътя и се преобърна в последния завой на седмата отсечка. Най-вероятно днес Падън ще продължи по системата Рали 2.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ