www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Японска компания награди сензорен модул на Continental

02.06.2016 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 3853 прочитания
A+ | A-

Традиционните годишни награди за Технологии и Разработки на Toyota отличават партньорите на компанията, чиито иновации позволяват на японските автомобили да бъдат атрактивни за потребителите чрез най-новите технологични решения. Continental получи наградата за разработка на мултифункционална камера с Lidar, която интегрира камера  и инфрачервен Lidar сензор в един цялостен компактен елемент.

Германският технологичен гигант е отличен за своя принос към пакета за активна безопасност “Toyota Safety Sense C”. Пакетът на Тойота включва иновативните системи Pre-Collision System (PCS), Lane Departure Alert (LDA) и Auto High Beams (AHB) за асистиране на водача на автомобилa при шофиране. Чрез съвместната работа на двете компании системите за безопасност помагат в три ключови области за предотвратяване на произшествия: предпазване от челен сблъсък, поддържане на автомобила в лентата на пътя и подобряване на безопасността при нощно шофиране.

Сензорният модул засича обекти пред автомобила и при опасност от сблъсък изпраща звуков и визуален сигнал до водача да спре колата. Ако шофьорът не успее да спре навреме, системата автоматично активира спирачките. Мултифункционалната камера със сензор помага и за други функции за активна безопасност като информация за излизане от пътната лента (LDA) и Auto High Beams (AHB), които са включени в пакета на Toyota ‘C-Package’. Continental доставя този сензорен модул за повече от десет модела автомобили на японския автомобилен производител.

"Целият глобален екип на Continental е горд с наградата, която получихме от нашия ценен клиент Тойота. Тя е отличие за нашите успешни усилия да създаваме иновации, с които да увеличим пътната безопасност. Като германска комапания с 145 години опит ние изцяло подкрепяме Toyota в нейните усилия да предоставя винаги най-високо качество и безопасност на своите клиенти,” коментира д-р Елмар Дегенхарт, председател на Борда на директорите на Continental.Тагове: ContinentalToyotaсензоргумиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ