www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

В завода за масла Приста Ойл (+ видео)

26.05.2016 | Авто новини: Авто Продукти » Консумативи | Автор: Angel Sergeev | 4525 прочитания
A+ | A-

Решихме да се поинтересуваме какво ли се случва в заводите на Приста Ойл, най-големият производител на масла в България. Имахме възможност да посетим компанията и да проследим процеса на производство на различните автомобилни и индустриални продукти с марка Prista. Във фабриката в Русе е затворен пълният цикъл от момента на постъпването на базовото масло до неговото смесване според конкретните нужди, производството на опаковки и пакетирането на готовата течност за транспортиране до необходимата локация.

Освен производство и продажба на продукти под собствена марка, Приста Ойл Холдинг е оторизиран дистрибутор на продукти с марката Texaco на компанията Шеврон за България и други страни от Централна и Източна Европа и Централна Азия. Много компании се доверяват на Приста Ойл: Gulf Oil Marine Limited, част от Gulf Oil Group International - един от световните лидери в производството и дистрибуцията на смазочни материали за корабната индустрия, Ergon Inc за трансформаторни и технологични масла и GreenChem за AdBlue. Тези съвместни бизнес начинания, даващи възможност за производството на продукти на компаниите-партньори, осигуряват достъп и до технологиите, използвани от тези световни лидери. За да бъде гласувано подобно доверие на българска компания, е ясно, че от Приста Ойл не правят никакви компромиси с качеството на продукцията си.

Естествено, за нас най-интересната част беше производството на автомобилните масла, но освен тях в Приста Ойл се правят индустриални продукти като хидравлични, трансформаторни, компресорни, турбинни, редукторни и други масла и специални течности: антифиризи, спирачни течности, AdBlue добавка и др.

Могат ли собствениците на по-стари автомобили, а и на най-новите и модерни, да разчитат на първокласно качество? Продукцията в Приста Ойл се контролира под лупа в специализирана лаборатория - Изпитвателна лаборатория за нефтопродукти (ИЛН). Тя е самостоятелно структурно звено към Приста Ойл Холдинг. Разположена е на територията на Завода за смазочни масла в гр. Русе и има работна площ от цели 1000 кв.м. ИЛН е една от най-модерните лаборатории, притежаваща съвременни изпитвателни, контролни и измервателни технически средства. Създадена през 1996 г., поддържа лицензия от Българска служба за акредитация от 1999 г. досега. От 2003 година Изпитателната лаборатория за нефтопродукти е акредитирана съгласно изискванията на БДС EN ISO IEC 17025 с обхват на акредитация за изпитване на нефтопродукти: масла, смазочно-охлаждащи течности, течности за автомобили, смазки, дизелови и котелни горива, газьол и др.

Контролно-аналитичната дейност в лабораторията се извършва в 22 помещения, обособени по вид на анализите: физикохимични изпитвания, класификационни, електроизолационни, елементен анализ (спектрометрия), инструментални, аналитични, термоокислителни изпитвания на масла и други.

Приста Ойл Холдинг разполага не само със съоръжението в Русе, което е първата производствена база на компанията и нейната "визитна картичка", и хората, които работят там. Екипът на Холдинга се състои от 500 души: техническите специалисти, експерти научноизследователска и развойна дейност, лаборанти, производствени инженери, търговски мениджъри, специалисти обслужване и др. Фирмата притежава общо четири завода - два от тях се намират в България, заводът за смазочни материали в Русе и друг завод за производство на греси в София, един в Турция (Измит) и един в Узбекистан (Фергана).

Компанията съществува от 22 години, като за това време се е превърнала не само във водещ производител на автомобилни смазочни продукти и индустриални масла на българския пазар, но и в региона.

Очаквайте съвсем скоро допълнителни подробности от посещението ни, което проследи процесите в завода на Приста Ойл в Русе, както и дейностите в лабораторията на компанията. Запознаването отблизо с производството на автомобилни и индустриални смазочни продукти беше интересно – разбрахме през какви тестове минават те преди да стигнат до крайния потребител. Подготвили сме ви солидно количество снимков и видео материал от визитацията ни, която ще споделим с вас в следващи материали.Тагове: пристаprista oil

СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ