www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Volkswagen се отказва от Golf R400?

27.04.2016 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 1707 прочитания
A+ | A-

Volkswagen се отказва от Golf R400?
Още по темата

Топ моделът Volkswagen Golf R400 може да не стигне до серийно производство, въпреки плановете на германския автомобилен гигант. Според информация от VW, R400 е поредната жертва на скандала „Дизелгейт”, който в края на миналата година извади на бял свят данни за 11 милиона автомобили в цял свят, снабдени със софтуеър, който осигурява неверни данни за нивата на вредните емисии на 2-литровите турбодизели на компанията.

R400 е с бензинов двигател, но най-влиятелният и гласовит поддръжник на проекта – бившият вече шеф на направлението „Изследване и развитие” във VW – Хайнц-Якоб Нойсер, е сред тези, които напуснаха компанията заради „Дизелгейт”.

Според източници на Automotive News, във VW все още работят по мотора на R400 – EA888, който обаче най-вероятно ще бъде пренасочен към някои от „по-специалните” модели на Audi.

По-рано този месец от VW намекнаха за „изненада” по случай 40-я юбилей на бестселъра Golf и се очакваше точно R400 да е този сюрприз.

Босовете на VW може би все още не са се отказали от топ версия на Golf. Възможно е следващото поколение на Golf R да получи сериозно увеличение на мощността, която сега е впечатляваща – 292 конски сили.

Все още нито едно от тези предположения не е било официално коментирано от говорител или представител на VW.СнимкиОще по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "