www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Официално: Старата квалификация се върна

12.04.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 679 прочитания
A+ | A-

Официално: Старата квалификация се върна

ФИА официално одобри връщането на стария формат на квалификациите във Формула 1, който беше използван до края на миналия сезон. Решението е взето от комисията за Формула 1 и Световния съвет за моторни спортове на федерацията, като в края на миналата седмица президентът на ФИА Жан Тод и босът на Формула 1 Бърни Екълстоун капитулираха пред искането на отборите да се премахне неудачният нов формат на квалификациите.

Австралия и Бахрейн показаха, че новият формат с елиминация на най-бавния пилот на всеки 90 секунди не работи и в Бахрейн отборите за втори пореден път гласуваха единодушно, че искат да се върне стария формат на сесията. Тогава на среща с тях Тод и Бърни им предложиха да се ползва версия на системата от 2005 година и позицията на старта на всеки пилот да се определя от сумирането на времената на двете му най-бързи обиколки. Три отбора наложиха вето на това и миналата седмица Тод и Бърни получиха ултиматум от отборите за връщането на предишните правила. Двамата се предадоха и заявиха, че връщат старата квалификация „в интерес на спорта”.

Правилата от 2015 година влизат в сила още този уикенд за Гран при на Китай в Шанхай.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ