www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Нов световен рекорд за Hennessey Venom GT Spyder?

09.04.2016 | Авто новини: Автоновини » Последни | Автор: Georgi Ivanov | 709 прочитания
A+ | A-

Нов световен рекорд за Hennessey Venom GT Spyder?

Американската автомобилна компания Hennessey Performance отбелязва 25-ата си годишнина, а подарък за рождения ден е новият световен рекорд на Venom GT Spyder.

Официалното постижение ще бъде потвърдено в понеделник, но от компанията подсказаха, че новината е свързана с подобряването на рекорда за скорост на сериен автомобил, който също принадлежи на американската тунинг компания и е 435,16 км/ч.

Hennessey доработва сериозно шасита, които купува от Lotus, а миналата година на изложението SEMA дебютира новата версия на Venom GT Spyder. Автомобилът е подобрен 7-литров V8 двигател с две турбини, който работи на биоетанол Е85, а мощността му е 1451 конски сили, което е увеличение с 207 конски сили в сравнение с предишната версия на колата.

От компанията обясниха, че очакват максималната скорост на подобрения Venom GT Spyder да е около 450 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч да става за 2,4 секунди.

Ако очакваният рекорд на американците се потвърди, то Venom GT Spyder ще се окаже по-бърз от хипер автомобила Bugatti Chiron, чиято максимална скорост е електронно ограничена на 420 км/ч.

Трябва обаче да отбележим, че от Bugatti направиха уговорката, че Chiron може да е по-бърз и 420 км/ч в никакъв случай не са върховите му възможности.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ