www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Още три старта с Hyundai i20 WRC за Кевин Абринг

15.03.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 1790 прочитания
A+ | A-

Още три старта с Hyundai i20 WRC за Кевин Абринг

Тестпилотът на Hyundai в световния рали шампионат Кевин Абринг ще участва като титуляр за тима в три ралита този сезон. Холандецът ще стартира с i20 WRC в Португалия и Италия, а третият му старт все още не е определен.

През миналата година Абринг кара в 4 ралита за Hyundai и завърши 11-и в Швеция и Германия, а във Франция се движеше на второ място до катастрофата, която го извади от надпреварата.

Абринг ще стартира с колата на тима от миналата година, това е същият автомобил, с който Хейдън Падън кара в рали Монте Карло.

„Много съм развълнуван, че ще стартирам в Португалия и Италия – призна Абринг. – Двете ралита са веднага едно след друго и това е най-добре за ритъма на пилотиране.

„Миналата година записах първите си стартове в световния рали шампионат и целта ми в Португалия ще е да вляза в Топ 10.”

„В началото на годината Кевин беше много зает с тестовете на навия автомобил версия R5, а развитието на тази кола е абсолютен приоритет за нас – допълни шефът на Hyundai Мишел Нандан. – Сега вече програмата в хода на сезона не е толкова натоварена и можем да му предложим няколко старта в световния шампионат.

„Избрахме Португалия и Сардиния, защото това са две ралита, в които Кевин ще натрупа ценен опит на макадам. Той ще кара автомобил, който познава много добре и съм сигурен, че има голям шанс за добро класиране.”СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ