www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Ожие поведе в рали "Мексико"

04.03.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2815 прочитания
A+ | A-

Световният шампион и водач в класирането в WRC Себастиен Ожие (VW Polo WRC) поведе в класирането на рали „Мексико”, 3-и кръг от шампионата на планетата след първите три етапа.

Тиери Нювил с Hyundai i20 WRC спечели първата отсечка в град Леон, но след това Ожие беше най-бърз в двете минавания на супер специалния етап и поведе с аванс от 1,6 секунди пред белгиеца.

Двамата съотборници на Ожие Яри-Мати Латвала и Андреас Микелсен заеха трето и четвърто място, на 3,3 и 3,8 секунди от лидера, а Топ 5 допълни Дани Сордо с Hyundai, който е на 4,1 секунди от Ожие. Веднага след него се нареди другият пилот на Hyundai Хейдън Падън, а най-напред от пилотите на Ford завърши частникът Лоренцо Бертели, който е седми, на 5,6 секунди от Ожие.

Днес започват сериозните етапи в рали „Мексико” – по две минавания на „Ел Чоколате” (54,21 км) и „Лас Минас” (15,36 км), като пилотите отново ще карат веднъж уличната отсечка и два пъти супер специалния етап.

Най-тежката отсечка обаче е запазена за неделя – „Гуанауато” – 80 километра макадам. Това е предпоследният етап в ралито и се завръща в програмата му за първи път от 1983 година насам. Записките на екипажите за тази отсечка надхвърлят 100 страници, обясниха няколко навигатори преди старта на ралито вчера.

Рали „Мексико” е старт №100 в световния шампионат за Себастиен Ожие и навигатора му Жулиен Инграсия, а французинът води в класирането за този сезон с две победи от първите две състезания.

Още по темата
Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ