www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Автосалон Женева 2016: Phideon е големият седан на VW за Китай

01.03.2016 | Авто новини: Автоновини » Изложения | Автор: Georgi Ivanov | 3191 прочитания
A+ | A-

Луксозният седан Phideon е една от премиерите на Volkswagen тази седмица на автомобилното изложение в Женева, а големият модел е създаден специално за пазара в Китай. Естествено, Phideon е вдъхновен от добре познатия в Европа Phaeton, като и двете луксозни лимузини са свързани с популярния Passat. Като цяло обаче пазарът на лимузини в световен мащаб показва, че приема по-добре такива модели с марката на Audi, но и двете марки на VW Group са популярни в Китай, така че това трябва да се използва.

Оформлението на предната и задната част на Phideon е подчинено на най-новия дизайнерски език на VW, като дизайнерите са използвали отделни елементи от последното поколение на Passat и концептуалния C Coupe GTE, който беше представен миналата година на изложението в Шанхай.

Phideon ще е сред първите модели на VW Group, изграден върху новата модулна платформа MLB. Моделът се отличава с въздушно окачване, head-up дисплей за водача и камера, подпомагаща шофирането нощем.

Топ версията на Phideon ще излезе на пазара с 3-литров V6 с турбокомпресор и мощност 300 конски сили, като моторът ще задвижва и четирите колела чрез системата 4Motion на VW. Ще се предлага и версия с 2-литров бензинов мотор с предно предаване, а по-късно трябва да се появи и plug-in хибрид.

От VW подсказаха, че можем да очакваме част от чертите на Phideon да се появят и в новото поколение на Phaeton, което също ще е изградено върху платформата MLB и трябва да се появи през 2019 година.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ