www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рали "Швеция 2016": Падън догонва лидера Ожие

12.02.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 3299 прочитания
A+ | A-

Световният шампион Себастиен Ожие с VW Polo WRC запази първата позиция след първия ден на рали „Швеция”, втори кръг от първенството на планетата. Французинът спечели първите три етапа сутринта, а след това се укрепи на първата позиция в следобедните отсечки.

Неприятната изненада в първия ден беше отпадането на звездата на Citroen Крис Мийк, който спечели седмия етап и излезе от трето на второ място, но спря в осмия заради катастрофа – също като на рали „Монте Карло” Крис удари камък в състезателната траектория и това го извади от надпреварата.

В същото време новозеландският пилот на Hyundai Хейдън Падън, който за първи път този сезон кара новия i20 WRC успя да излезе от 7-о място по обед до второто в края на деня, след като спечели осмата и деветата отсечки. Трети в края на деня завърши Мадс Остберг, следван от От Танак и Дани Сордо.

Съотборникът на Ожие Андреас Микелсен, който беше един от най-сериозните му преследвачи сутринта, изпусна един завой в седмата отсечка и удари колата отпред вляво, което му струва време и той завърши деня на 6-а позиция.

Липсата на сервизна зона по обед се отрази тежко на шансовете на Яри-Мати Латвала и Тиери Нювил, които имаха проблеми с трансмисията още сутринта, които загубиха много време, а финландецът се отказа в последната отсечка.

 

Класиране в първия ден на рали „Швеция”:

1. Себастиен Ожие, Volkswagen Polo WRC       31.13,2 мин

2. Хейдън Падън, Hyundai i20 WRC        +26,9 сек

3. Мадс Остберг, Ford Fiesta WRC +33,7 сек

4. От Танак, Ford Fiesta WRC         +34,8 сек

5. Дани Сордо, Hyundai i20 WRC  +38,2 сек

6. Андреас Микелсен, VW Polo WRC      +42 сек и др.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ