www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

BMW M2 е новата кола на сигурността в MotoGP

10.02.2016 | Авто новини: На 2 гуми » Мото спорт | Автор: Georgi Ivanov | 1300 прочитания
A+ | A-

BMW M2 е новата кола на сигурността в MotoGP

BMW M2 е новата кола на сигурността в световния пистов шампионат по мотоциклетизъм MotoGP през новия сезон.

Автомобилът е бил глобен за 10 седмици и се доближава до пистовите състезателни автомобили на марката. M2 е с агресивна аеродинамика, необходима за високата скорост, която трябва да поддържа при излизането си на пистата – сплитър под предната броня и регулируемо задно крило от фиброкарбон. Инженерите на BMW M са добавили карбон-керамични спирачки, регулируемо окачване на M Performance и пистови сликове на Michelin.

Интериорът не е спартански, въпреки че М2 е оборудван със състезателни седалки с 6-точкови колани и ролбар, зает директно от M4 GTS. Налице е и панел за контрол на светлинните сигнали, които подава автомобилът, които трябва да бъдат следени от пилотите на пистата и екипите в бокса.

BMW M2 се задвижва от 3-литров 6-цилиндров бензинов двигател с две турбини и мощност 365 конски сили. С него автомобилът се ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,2 секунди, а максималната му скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.

Новият сезон в MotoGP стартира в Катар на 20 март, а календарът включва 18 старта на пет континента.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ