www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Знаете ли коя е тази кола? Една от 20-те най-продавани в света...

29.01.2016 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Angel Sergeev | 4755 прочитания
A+ | A-

Станаха ясни най-продаваните модели автомобили за миналата година по целия свят. Очаквано, на първо място остава Toyota Corolla, следвана от Volkswagen Golf и Ford F-Series. Челната десетка допълват Ford Focus, Toyota Camry, Hyundai Elantra, VW Polo, Chevrolet Silverado, Honda CR-V и Toyota RAV-4.

Но дотук няма нищо изненадващо - всички тези представители от години са едни от най-добре продаваните коли в света. Веднага след тях, на 11-то място, се подрежда един почти неизвестен на европейската аудитория автомобил. Става дума за Wuling Hongguang с произход Китай.

Въпросното возило е продало малко над 650 хил. екземпляра за 12-те месеца на 2015 г., с което е много близо до голямата десетка. Ванчето е на пазара от 2010 г., като производството му се извършва от джойнт-венчъра SAIC-GM-Wuling. От две години насам се продава и в Индия под името Chevrolet Enjoy. 

В гамата си от мотори автомобилът разполага с бензинови 4-цилиндрови предложения с компактен работен обем. Предлага се във версии със 7 или 8 места за пътници.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ