www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Рали "Монте Карло 2016": Ожие успя да отбие всички атаки на Мийк

22.01.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 5451 прочитания
A+ | A-

Трикратният световен шампион и двукратен победител в рали „Монте Карло” Себастиен Ожие с VW Polo WRC успя да се справи с всички атаки на изненадващия си преследвач във втория ден на състезанието – Крис Мийк със Citroen DS3 WRC и оглави класирането. Двамата лидери се откъснаха пред основната група на впечатляваща разлика, а пилотирането на Мийк по трудните и заледени пътища на броени километри от мястото, където е израснал Ожие му спечели симпатиите и аплодисментите на публиката.

Разликата между двамата е 9,5 секунди след петъчните шест отсечки, като Ожие и Мийк се редуваха да водят колоната, а вчера Крис беше начело след първите два етапа.

„Вълнуваща страхотна битка с Крис – призна Ожие. – Денят не беше лош, сутринта допуснах малка грешка, закачих леко едно мостче и спукахме задна лява гума в последната отсечка преди сервиза.”

Днес сутринта Мийк стартира като водач с аванс от 6,9 секунди, но в последната сутрешна отсечка Ожие го прескочи. В седмия етап Мийк се върна начело, но в осмата Себастиен отново излезе начело.

„Явно има нещо в тази отсечка, което е известно само на Себ – пошегува се Крис, който днес спечели два етапа срещу четири за Ожие. – Той живее на 3 километра оттук, така че доволен съм да му отстъпя първото място в този етап.”

Трети днес завърши Яри-Мати Латвала с VW Polo WRC, който е на почти една минута от Мийк. Финландецът излезе трети, след като съотборникът му Андреас Микелсен се завъртя с висока скорост в предпоследната отсечка и отстъпи на 4-а позиция, на 25,7 секунди зад Латвала.

Последната позиция в Топ 5 зае Тиери Нювил с новия Hyundai i20 WRC, въпреки че белгиецът се оплака от поведението на колата заради лоши настройки на окачването – оказа се, че автомобилът е твърде „мек” за предпочитанията на пилота за днешните етапи.

Късмет днес извадиха Бриан Буфие, който е девети, въпреки че се удари в едно дърво в седмата и отсечка и От Танак, който е десети, след като записа зрелищно преобръщане.

Дебютантът на M-Sport Ерик Камий катастрофира и отпадна от осмата позиция, Лоренцо Бертели се удари в стена, Роберт Кубица изпадна от пътя с 20 км/ч на заледен участък и се удари в дърво, а на същото място се удари и третият пилот на Hyundai в това състезание Хейдън Падън, който повреди окачването на колата си.

Утре предстои най-дългият ден в ралито – пет етапа с дължина 173,96 км. Състезанието ще се реши на двете минавания на отсечката между Лардие е Валенса и Файе с дължина 51,55 километра, както и на класическия за „Монте Карло” етап „Систерон”.

 

Класиране в края на втория ден на рали „Монте Карло”:

1. Себастиен Ожие, VW Polo WRC 1:29,06.1 ч.

2. Крис Мийк, Citroen DS3 WRC   +9,5 сек

3. Яри-Мати Латвала, VW Polo WRC      +1.08,1 мин

4. Андреас Микелсен, VW Polo WRC      +1.33,8 мин

5. Тиери Нювил, Hyundai i20 WRC         +1.47,8 мин

6. Мадс Остберг, Ford Fiesta WRC +2.18,5 мин

7. Дани Сордо, Hyundai i20 WRC  +3.07,8 мин

8. Стефан Лефевр, Citroen DS3 WRC      +3,32 мин

9. Бриан Буфие, Ford Fiesta WRC  +4.18,6 мин

10. От Танак, Ford Fiesta WRC       +5.25,8 мин

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ