www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Предстоят още промени във Volkswagen

21.01.2016 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 1765 прочитания
A+ | A-

Предстоят още промени във Volkswagen

Главният изпълнителен директор на Фолксваген Херберт Дис обяви, че компанията планира да съкрати времето за развитие на новите си модели, както и да постигне повече икономии в работата на основната си марка – VW. За да ускори мерките Дис е назначил нови старши мениджъри на четирите основни продуктови линии на VW – за малки и компактни модели, среден клас и електромобили. Новите мениджъри ще имат пряк контрол върху моделите, за които отговарят и това ще позволи много по-бързо взимане на важни решения за моделите.

„Очакваме, че тези промени ще ни донесат много по-бързо развитие на моделите – заяви Дис. – Това ще се отрази и на ефективността на VW.” Според агенция Reuters, Дис планира да намали разходите за инвестиции с 1 милиард евро на година. Дългосрочната цел на VW е да постигне норма на печалба от 6%. Заради бавно растящите продажби в Южна и Северна Америка обаче тази цел остана неизпълнена, а след избухването на „Дизелгейт” през 2015 год. анализаторите смятат, че тя е вече невъзможна.

Още преди избухването на скандала с дизеловите мотори, шефовете на VW планираха да децентрализират управлението на автомобилния гигант, а сега този процес е ускорен. Всяка една марка ще бъде включена в една от четирите нови холдингови компании.

В едната влизат Volkswagen, Skoda и SEAT – марките, които произвеждат най-много автомобили. В следващата са Audi, Lamborghini и италианският производител на мотоциклети Ducati. В третата попадат топ марките Bentley, Bugatti и Porsche. В четвъртата група влизат лекотоварните и товарните автомобили на концерна – лекотоварните модели на VW, както и производителите на камиони MAN и Scania.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ