www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Мийк най-бърз в шейкдауна на рали "Монте Карло"

21.01.2016 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 1389 прочитания
A+ | A-

Мийк най-бърз в шейкдауна на рали "Монте Карло"

Крис Мийк със Citroen DS3 WRC записа най-добро време в шейкдауна на рали „Монте Карло”, първи кръг от световния шампионат за сезон 2016. Въпреки, че Citroen се изтегли официално от шампионата за този сезон преди да се завърне със заводски тим през 2017, Мийк ще кара автомобил на френската марка, заявен от Abu Dhabi Racing.

Най-доброто време на Мийк на 3,35-километровото трасе беше 2.07,2 минути, което се оказа с 0,2 секунди по-бързо от това на световния шампион Себастиен Ожие с VW Polo WRC, който две победи в последните две години в ралито.

Атмосферните условия бяха по-добри в началото на шейкдауна – мокър асфалт и по-топло време, а след това пилотите се оплакаха от многото кал, която самите те извадиха на пътя при сеченето на завоите и това започна да се отразява на времената им.

С новия i20 WRC на Hyundai, подготвен за сезон 2016 Дани Сордо и Тиери Нювил заеха трето и четвърто място в шейкдауна – на 3,4 и 3,7 секунди от Мийк.

Топ 6 допълниха другите двама пилоти на VW Андреас Микелсен и Яри-Мати Латвала.

Рали „Монте Карло” започва днес с официален старт в Монте Карло, а довечера е и първият скоростен етап.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ