www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Официално откриване на участък 1 от Западната дъга на Околовръстното в София (+ видео)

29.12.2015 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: | 6361 прочитания
A+ | A-

На 30 декември официално ще бъде открит участък 1 от Западната дъга на СОП - път ІІ-18 от км 59+400 до км 61+629 и от км 0+000 до км 0+780. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г. Западната дъга на Софийския околовръстен път е продължение на АМ „Люлин” и е част от коридор „Ориент/ Източно Средиземноморие“, който на територията на България свързва Видин с Кулата.
 
За повишаване на безопасността на движението и улеснение на трафика, пътуващ към автомагистрала „Люлин“ и ГКПП „Калотина“, на 22 октомври т.г. бе пуснато движението по 3-километровото директно трасе на отсечката и пътен възел „Сливница“, като останаха за довършване пътищата за достъп до директното трасе. Работата по тях приключи и утре е официалното откриване на обекта, каквито са изискванията на проектите, изпълнени със средства от фондовете на Европейския съюз.

Участък 1 от Западната дъга на Софийския околовръстен път е между пътния възел на автомагистрала „Люлин“ и СОП и моста над р. Какач. Общата дължина на отсечката е 3 км. Започва от началото на АМ „Люлин“ и завършва след моста над р. Какач. На участъка има два пътни възела при бул. „Царица Йоана“ и бул. „Сливница“ и два моста.

Изпълнител на строително-монтажните работи на участък 1 бе Обединение „Трейс СОП”. Стойността на договора за строителство е 47 820 000 лв. с ДДС. Строителният надзор се осъществи от "Сдружение Пътконсулт 2000-Три Ес” - с договор за 1 171 800 лв. с ДДС.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ