www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бивш шеф на Lamborghini преминава в Genesis

29.12.2015 | Авто новини: Авто пазар » Световен опит | Автор: Georgi Ivanov | 2045 прочитания
A+ | A-

Бивш шеф на Lamborghini преминава в Genesis

Бивш шеф на Lamborghini - Манфред Фитцджералд ще е един от големите босове на новата луксозна марка на Hyundai – Genesis. Фитцджералд изкара над 10 години в италианската марка, където отговаряше за развитието на бранда и дизайна на италианските супер автомобили. Много специалисти са на мнение, че той има основна задача за превръщането на Lamborghini от компания, „създаваща прототипи” в утвърдена луксозна марка, а продажбите й се увеличиха десет пъти.

Сега Фитцджералд трябва да помогне за налагането на Genesis като самостоятелна марка, а за тази цел брандът ще получи свой уникален дизайн на моделите, както и самостоятелно лого и собствена система на наименуване на колите – важни елементи от изграждането на стратегия за налагане на бранда на пазар, доминиран от германски и японски компании.

Фитцджералд става старши вицепрезидент на Genesis и ще е базиран в Сеул и ще има „важна роля в стратегията за развитието на марката, маркетинга и другите бизнес операции на Genesis”, се казва в съобщението на марката за назначаването на Фитцджералд.

Очаква се в следващите пет години Genesis да развие собствено портфолио, в което да влизат шест модела. Флагманът G90 ще наследи Equus, а другите ще са кросоувъри и още един седан, който ще е достъпният модел на марката.

Най-вероятно Genesis няма да разполага със собствена мрежа дилъри, като марката се цели в клиенти, които са готови да си купят по-луксозен и по-скъп автомобил, но все още не са избрали марка. Тази стратегия признава, че ще е доста трудно да бъдат привлечени клиенти, които вече притежават луксозни автомобили от утвърдена марка на световния пазар.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ