www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Mercedes повози деца в безпилотния си камион Actros

21.12.2015 | Авто новини: Автоновини » Камиони и автобуси | Автор: Jordan Lukanov | 6174 прочитания
A+ | A-

Преди близо три месец Mercedes-Benz пусна първия си автономен камион Actros в участъка от магистралата A8 в Германия между Денкендорф и летището в Щутгарт. Първото самостоятелно пътешествие по обществен път с ТИР без шофьор беше последвано тези дни от качването на борда в автономния камион на Мерцедес на децата Ема и Ник, които влязоха в ролята на тестови репортери - доказателство в сигурността на компанията в надеждността на революционната си иновация.

Камионът на Mercedes се движи без помощта на шофьора, заради програмата Highway Pilot. Тя се състои се от два радарни сензора с зрителен ъгъл от 18 и 130 градуса. Първият сканира пространството в далечината до 250 метра, а вторият дистанцията до 70 метра, за да открива други тирове, които да "прихване" за движение в колона.

С джаджата Highway Pilot камионът не може да маневрира от лента в лента, както и да излиза от магистралата. При сменяне на лентата контрола се поема от шофьора, както и при лоши метеорологични условия.

От "Даймлер" са убедени, че благодарение на технологията Highway Pilot поне с 10 процента ще падне разхода на гориво. Автономните камиони ще могат да се движат един след друг в много малка дистанция, което ще намали въздушното съпротивление. Ще се подобри пътната безопасност с намаляване на умората у тираджиите.


Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ