www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Екологични возила от Hyundai в автомобилен триатлон (+ видео)

27.11.2015 | Авто новини: Лукс&Стил » ТВ, шоу | Автор: Jordan Lukanov | 2363 прочитания
A+ | A-

Хюндай организира в YouTube глобална кампания "The Car Triathlon Powered by Pure Energy", която включва гама от водородни и хибридни автомобили, както и отбора Team Hoyt, който направи уникален триатлон, демонстрирайки истинската природа на предизвикателството. Hyundai подкрепи Дик Хойт и сина му Рик Хойт - диагностициран с церебрална парализа при раждане, които се състезаваха един до друг в триатлон – нещо, което не са правили досега.

За да помогне да се разпространи съобщението, че всеки е способен на невероятни неща, Hyundai Motor изпрати трите си най-екологични автомобила - Tucson Fuel Cell, Sonata Hybrid и Sonata Plug-in Hybrid за предизвикателство с екипа на двамата Хойт в Бостър, САЩ. Всяка една кола изпълни мисия в различни дисциплини от триатлона – плуване, колоездене и бягане.

Иновативната кампания демонстрира възможностите на Hyundai в напредничавите технологии за ниски вредни емисии като Fuel Cell Electric Vehicle (FCEV), Hybrid Electric Vehicle (HEV) и Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV). Кампанията също така показва увереността на Hyundai Motor да преодолее технологичните предизвикателства в намаляването на емисиите.
 
Скот Но, шеф на отвъдокеанската маркетинг група в Hyundai Motor, коментира: “Историята на екологичните ни активности винаги е включвала създаване на по-добри екоколи. Независимо от предизвикателството. Подобно на битката на фамилия Хойт с предразсъдъците по отношение на хората с увреждания.”
 
Плуване - Tucson FCEV атакува водата
Tucson FCEV, първият масов автомобил с горивни клетки, се потопи в езерото Онота, известно със стриктните си еконорми. Произвеждайки единствено вода от изпускателната система, Tucson FCEV демонстрира екологичните възможности, без да отделя нито частица вредни емисии.
 
Колоездене  - Sonata Hybrid впрегна конете по хълма
Sonata Hybrid се включи в надпреварата по колоездене. За да демонстрира на света, че всичко е възможно, Sonata Hybrid написа екосъобщение на асфалта: “Когато лекуваме Земята, лекуваме самите себе си”.
 
Маратонско бягане - Sonata Plug-in Hybrid в пълен напред
Sonata Plug-in Hybrid подхожда перфектно на маратона, защото е голяма и има плъгин батерия с голям капацитет. При заредена система автомобилът може да се движи в режим EV, без да отделя вредни емисии, а бензиновият двигател се включва в по-дълги пътувания. Автомобилът може да измине 44 км само на електричество. Sonata Plug-in Hybrid се доказа като екокола, изминавайки 42,195 км маратон само на електрорежим.
СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ