www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Стефан Йохансон: Днешните пилоти не са безмилостни

09.11.2015 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 1440 прочитания
A+ | A-

Стефан Йохансон: Днешните пилоти не са безмилостни

Бившият пилот във Формула 1 Стефан Йохансон е на мнение, че сегашните звезди в световния шампионат не са достатъчно „безмилостни” и дори „неуморими” в преследването на успехи и в битките със своите колеги.

Шведът се състезава във Формула 1 от 1983 до 1991 и е водил оспорвани битки на пистите с някои от иконите на спорта: Айртон Сена, Ален Прост, Нелсон Пикет и Найджъл Менсъл.

Йохансон изрази мнението си в своя блог и даде за пример битката за титлата между пилотите на Mercedes Люис Хамилтън и Нико Розберг в последните два сезона.

„През 2014 омразата между Нико и Люис се забелязваше много по-лесно – написа Йохансон. – Тази година и двамата са доста по-учтиви и всеки хвали другия.

„Когато нивото на двама съотборници е толкова близко и нито един от тях не може да вземе превес, трябва да намериш друг начин, за да нарушиш баланса при разпределението на силите. Трябва да подкопаеш увереността на другия, да му въздействаш психологически.

„Навремето Пикет беше много добър в това. Той беше безмилостен на пистата, не само срещу Найджъл, но и срещу Сена, като го наричаше как ли не. Изобщо не му пукаше. Нелсон правеше всичко необходимо, за да смути съперниците си. Това действаше и той успяваше да им въздейства.

„За да си велик пилот, трябва да имаш голямо его и да си безмилостен на пистата. По тази причина сега няма оспорвани битки на пистата, както беше преди.

„Менсъл, Сена, Прост, Пикет, Лауда, Шумахер – всички те бяха брутални, всеки един от тях, егото им беше гигантско. Трябва да си като тях, за да си на върха. Днес това отсъства от Формула 1. Не се усеща нищо подобно.

„Мисля, че Фернандо Алонсо е единственият от този тип, пилот, който е готов на всичко, за да спечели.”СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ