www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

АЛД Аутомотив вижда потенциал в пазара на оперативен лизинг у нас

28.10.2015 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 11862 прочитания
A+ | A-

АЛД Аутомотив е първата международна компания в България, която предлага оперативен лизинг с пълно обслужване и управление на автопаркове. Фирмата отчете на пресконференция днес 2070 автомобила (2250 до края на годината), отдадени на оперативен лизинг от началото на своята бизнес дейност в България през юли 2014 година.

АЛД Аутомотив е част от Societe Generale Group и е глобален лидер във финансирането и управлението на автомобилни паркове с повече от 50 годишен опит, с директни представителства в 40 държави и 5000 служители в цял свят.  

Общият брой отдадени на оперативен лизинг коли за целия български пазар към днешна дата е около 16 000, което отрежда на АЛД 12% пазарен дял и първо място сред конкурентите. Дружеството прогнозира 15% ръст на лизинговите услуги на местно ниво за 2016 г. спрямо 2015 г., в резултат на което и увеличаване на общия брой на отдадените на оперативен лизинг автомобили до над 19 000. Същите тенденции на чувствителен ръст се очаква да се запазят и през 2017 година.

Предимствата, които услугата „оперативен лизинг с включено пълно обслужване“ открива пред бизнеса са многобройни. Сред най-важните от тях са освобождаването на ресурси, което позволява на компанията да се съсредоточи в основната си бизнес дейност, докато отговорността за нейната мобилност поема лизинговото дружество. Собствеността на превозните средства също остава в лизинговата компания, а клиентът не носи риска, свързан с остатъчната стойност и поддръжката на автомобила.

Оперативният лизинг предоставя и финансова предвидимост за клиентите, защото те заплащат фиксирани месечни вноски за автомобила. Бизнесът открива консултант в лицето на лизинговото дружество по време на целия процес по избор на превозно средство, предоставяне на необходимите услуги по поддръжка и анализ на всички свързани с автомобила разходи.

„Пазарът на оперативен лизинг в България все още не е толкова зрял, както в по-развитите икономики, но крие завиден потенциал за растеж. Ние в АЛД отчитаме стабилен ръст в размера на нашия автопарк от стъпването ни на българска почва до момента. Макар и броят на отдадените на оперативен лизинг автомобили да e само малка част от глобалните резултати на АЛД Аутомотив, които надвишават 1,1 милиона превозни средства на оперативен лизинг, ние забелязваме реални възможности за разширяване на местната дейност. Това отдавам най-вече на нуждата от подобен род услуги за международния и местен бизнес, ползите от тях, както и професионализма, с който екипът ни се грижи за всеки един клиент“, сподели Клаудия Часар Торкар, изпълнителен директор на АЛД Аутомотив България.

Сред услугите, които българското дружество предоставя на своите клиенти, влизат пълно сервизно обслужване, доставка и регистрация на превозни средства, застрахователни услуги, сезонна смяна на гуми, заместващ автомобил, 24/7 пътна помощ в България и Европейския съюз, услугата „От врата до врата“, цялостно консултиране за периода на всеки индивидуален договор и пълна отчетност.

Дружеството си сътрудничи с всички производители и вносители на автомобили и възнамерява да разшири пакета си на дейност у нас с: управление на горивото, E-фактура, MyALD/ ALD и други онлайн услуги, включително онлайн платформа за продажба на употребявани автомобили. Чрез нея вече над 200 000 автомобили са продаден по света от 2009 г. насам. Тя е изградена на аукцион принципа в eBay, но с разликата, че предлага изключително точна информация. Достъпна е на всяко устройство - компютър, смартфон, таблет и др.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "