www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Струма стигна до Благоевград (+ видео от дрон)

22.10.2015 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 9228 прочитания
A+ | A-

От днес стотината километра от София до Благоевград ще се взимат с около двайсетина минути по-бързо. Това става, след като за движение беше пуснат Лот 2 на аутобан "Струма" - от Дупница до Благоевград. Отсечката е на територията на областите Кюстендил и Благоевград и връзката с републиканската пътна мрежа в региона ще се осъществява чрез 4 пътни възела.

Лот 2 е най-дългият и най-сложният участък от построените досега от АМ „Струма“. Изградени са 42 големи съоръжения - 7 виадукта, 15 моста, 6 надлеза и 14 подлеза. Това е първият пътен обект на инженеринг, включващ проектиране и строителство. Изпълнител на лот 2 Дупница – Благоевград от км 322+000 до км 359+483.52 е КОНСОРЦИУМ „СТРУМА-ЛОТ 2“, в който са: „Импреза“ АД, Италия, „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД, България и „Пътстрой – 92“ АД, България. Стойността на договора е 358 722 000 лв. с ДДС. Строителният надзор е осъществен от ДЗЗД „ОБЕДИНЕНИЕ „СТРУМА-ПП“, в което са: „Пътинвестинженеринг“ АД и „Пътпроект“ ЕООД – гр. София. Договорът им е за 2 949 843 лв. с ДДС.

На събитието присъстваха президентът на Република България Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, министърът на здравеопазването Петър Москов, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, областният управител на Кюстендил Виктор Янев, председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров, представители на централната и местната власт, както и други официални лица.


Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ