www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Яри-Мати Латвала спечели рали "Корсика"

04.10.2015 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 2107 прочитания
A+ | A-

Яри-Мати Латвала спечели рали "Корсика"

Финландският пилот на VW Яри-Мати Латвала спечели третата си победа този сезон в световния рали шампионат – в рали „Корсика”. Това е втората поредна победа на Латвала във Франция, но миналата година той спечели състезанието, което се проведе в Елзас, както и вторият му успех на асфалт.

Латвала излезе начело вчера, след като догони и изпревари дотогавашния водач Елфин Еванс с Ford Fiesta WRC. Заради лошите атмосферни условия организаторите отмениха по един етап в петък и в събота. На финала Еванс остана втори, като запази позицията си от атаката на третия пилот на VW Андреас Микелсен, който беше много бърз в последните етапи, но остана на 3,2 секунди от уелсеца.

Световният шампион Себастиен Ожие отпадна в петък вечерта заради повреда в скоростната кутия, но в събота се върна по системата Rally 2 и потегли от 55-о място. Днес на финала Ожие стигна до 12-ото място.

„Страхотен уикенд за нас – заяви на финала Латвала. – Не навсякъде можехме да караме на максимума, но когато условията бяха най-трудни, ние бяхме бързи и внимателни. Много съм доволен, че отново спечелих френското състезание.”

Второто място е най-доброто класиране на Еванс в световния рали шампионат и едва второто му качване на подиума в WRC. Топ 6 допълниха Крис Мийк със Citroen, Хейдън Падън с Hyundai и Мадс Остберг с другия Citroen DS3 WRC. Падън и Остберг влязоха в битката за петото място в предпоследната отсечка, в която отпадна четвъртият пилот на Hyundai в това състезание Кевин Абринг. Пак в този етап Падън прескочи Остберг и излезе пети, като на финала авансът му беше 6,2 секунди.

Предпоследният кръг от световния рали шампионат е от 22 до 25 октомври – рали „Каталуня”.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ