www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Зимна гума на Continental печели първите зимни тестове на ADAC

02.10.2015 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 4114 прочитания
A+ | A-

Зимната гума ContiWinterContact TS 850 - 16-инча, на водещия германски производител на технологии и гуми за автомобилната индустрия Continental заслужи оценка “добър” и оглави тестовете на автомобилните организации на Германия, Австрия и Швейцария - ADAC, OAMTC и TCS. Зимният победител на Continental спечели с най-добрите оценки за поведение на мокро, сняг и износване, включително и с доброто си поведение на сухи настилки и ниско потребление на гориво.

По време на зимния тест на гуми, съвместно провеждан всяка година от автомобилните клубове на Германия, Австрия и Швейцария, ContiWinterContact TS 850 в размер 205/55 R 16 H спечели първо място със своя баланс. От всичките тествани 19 модела зимни гуми от eвропейски, aмерикански и aзиатски производители за различни видове автомобили, само още една гума, освен ContiWinterContact TS 850, получи най-високата оценка “добър”. Използваният тестов автомобил е VW Golf VII.

При по-малкия размер 165/60 R 14 T, ContiWinterContact TS 850 също показа впечатляващо представяне в състезание с 16 модела гуми като спечели най-високите оценки на снежни и сухи настилки, особено добри резултати на мокро и добри оценки за износване и потребление на гориво. Тестовият автомобил при този размер гуми е VW Polo.

ContiWinterContact TS 850 гамата за размер от 14 до 17 инча е разширена за идващия зимен сезон. За спортните автомобили, Continental предлага WinterContact TS 850 P – по-големият брат на WinterContact TS 850 е наличен за джанти от 16 до 20 инча за спортни автомобили и в специален модел за SUV.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ