www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

AutoClubTV: Thunder Power vs. Tesla на IAA 2015

28.09.2015 | Авто новини: За окото » Видео дайджест | Автор: Jordan Lukanov | 10108 прочитания
A+ | A-

По време на Автосалон Франкфурт компанията Thunder Power от Тайван "хвърли ръкавица" на американската фирма Tesla. Производителите на новия елмобил обещават пробег без зареждане в рамките на 650 км. При бързо презареждане за половин час преходът е над 300 км.

Thunder Power Sedan е с избор от мощност между 230 кВт или 320 кВт. Последната версия се ускорява от място до 100 км/ч за под пет секунди с максимална скорост от 250 км/ч.

За сравнение: флагманският електрически автомобил Tesla Model S P85D с опция Ludicrous Speed Upgrade се ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,8 секунди, достига скорост от 250 км/ч и преминава с едно зареждане над 400 км.

Във Франкфурт на Майн Thunder Power показа и концептуален състезателен модел с постоянно задвижване на двете оси, като демонстрира техническия си капацитет за развитие на използваната електрическа платформа. Плановете на Thunder Power са седанът, разработен от знаменитото дизайнерско студио Zagato от Милано - в сътрудничество с Bosch, Dallara и CSI, да се появи на пазара в Европа през 2017 г., в Китай - през 2018 г., след това и в САЩ.

Видео и монтаж: Йордан ЛукановНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ