www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Качват фишовете в интернет, ако не ви намерят на адреса

23.09.2015 | Авто новини: Катастрофи » Акции | Автор: Kiril Stoykov | 1402 прочитания
A+ | A-

Качват фишовете в интернет, ако не ви намерят на адреса

Глобите от електронни фишове да се качват в интернет, когато нарушителят не е открит на адреса, е една от предложените промени на закона за движение на пътищата, която се обсъжда от работна група. Това съобщи шеф на отдел "Пътна полиция" Бойко Рановски при представянето на инициативата "Шофирай отговорно и толерантно", която МВР започва съвместно с неправителствената организация "Отворена младеж".

"Когато куриер посети адреса на нарушителя, той в 50 процента от случаите не е откриван и наказателното постановление не влиза в сила. Затова предложението за промяна в закона е, ако нарушителят не е открит след първото посещение на адреса, съобщението да се качва в интернет и да се счита за връчено", аргументира се Рановски.

"Пътна полиция" предлага и увеличение на глобата за превишена скорост с над 30 км. Глобата трябва да е драстична, за да знае всеки, че когато нарушава правилата трябва да си понесе и санкцията, която му се налага, смята Рановски.

За първите осем месеца на 2015 г. у нас са загинали 500 души при катастрофи. Регистрираните тежки произшествия са 5242, като 6521 души са били ранени. Катастрофите са със 149 повече спрямо същия период на миналата година, а загиналите - с 26. Само от началото на септември 2015 г. по пътищата са загинали 55 души, а 540 са били ранени.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

FIAT/2017/FiatTipoHD.mp4