www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Continental подготви система за дигитални огледала (+ видео)

18.08.2015 | Авто новини: Авто Продукти » Гуми | Автор: Jordan Lukanov | 4546 прочитания
A+ | A-

Водещият германски производител на технологии и гуми за автомобилната индустрия Continental използва прототип на автомобил за да демонстрира как система за видео наблюдение може да замени външните и вътрешни огледала на автомобила. Continental напълно премахва огледалaта за обратно виждане и вместо тях водача има на разположение три специални камери на Continental и два монитора с вградени OLED диоди, насочени към обичайните посоки на погледа и показвайки какво се случва зад и в страни от автомобила.

Освен че дaва на водача по-широко полезрение, системата на Continental елиминира светлинните отблясъци, показва допълнителна трафик информация, свързана със системите за асистиране на водача, елиминира натрупване на мръсотия и прах, прави счупените странични огледала нещо от миналото и дава на водачите по-добър поглед при лоша светлина и дъжд. Не на последно място, потреблението на гориво и шума от вятър в автомобила също намаляват поради по-ниското въздушно съпротивление.

“Чрез тази видео система вече няма да има слепи точки във визуалното поле на водача. Ефектите от нежеланите оптични феномени като блясък и слаба светлина също са елиминирани”, отбеляза Алфред Екерт, директор на подразделението за висш инженеринг на Шасита и Безопасност в Continental: “Чрез елиминиране на страничните огледала ние редуцирахме въздушното съпротивление, а ниския коефициент на съпротивление намалява консумацията на гориво и шума при високи скорости.“

Интегрирането на страничните камери към шасито е постигнато чрез малки, във формата на пирамида отвори в триъгълника на предното стъкло. Третата камера е ненатрапчиво интегрирана в основата на GPS антената на тавана на автомобила. Система за обработка на образите обединява заснетото от трите камери за да създаде картина за всеки монитор.

В допълнение на обикновените огледални образи, полето на визия на водача е разширено в пространство, обикновено недостъпно за него - водача може да използва различни настройки за да покаже изглед от страни или задната част на собствения си автомобил. В комбинация с подходящата ориентация, това “пришиване” на образи предотвратява всякакви “дупки” в полето на виждане - особено опасните за инциденти слепи точки на конвенционалните огледала.

Образите на камерите са проектирани на OLED екрани, създадени от Continental. Благодарение на собствената си покривна технология, тази енергийно спестяваща система на Continental e непробиваема за директна светлина, осигурявайкии по този начин постоянно ясно разчитане на екраните.

OLED екраните са кристално ясни и потребяват по-малко енергия от обикновените екрани. Contiental очаква видео системата да премине одобрение през 2016 г. и да влезе в реална упортеба през 2018 година.


Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ