www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

От Pirelli искат повече спирания в бокса догодина

12.08.2015 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 724 прочитания
A+ | A-

От Pirelli искат повече спирания в бокса догодина

В Пирели планират пилотите да спират поне два-три пъти в бокса за смяна на гуми в рамките на едно състезания през следващия сезон. От италианската компания признаха, за тази година са подходили много консервативно при избора на смеси за сликовете – гумите са по-твърди и по-издръжливи, което намали спиранията в бокса.

До това решение се стигна, тъй като Pirelli трябваше да предложи 4 типа гуми за 19 различни писти и освен това, заради ограниченията в тестовете, от компанията нямаха кой знае какви възможности да експериментират с отделните смеси на сликовете.

„Ясно е, че не можем да постигнем целта, която ни беше поставена – състезания с две или три спирания в бокса – обясни моторспорт директорът на Pirelli Пол Хъмбъри. – На практика нямаме истински сериозни тестове и затова избрахме по-консервативни решения, за да са гумите по-сигурни на пистата.”

Хъмбъри обаче обясни, че ако Pirelli остане доставчик за гуми и за следващия период, който започва от 2017 г., ще трябват повече тестове, тъй като за тогава правилата предвиждат по-широки сликове и по-бързи и мощни автомобили.

„Промените ще са интересни – по-широки задни гуми, промени по предните гуми, различно аеродинамично натоварване, така че ще трябват тестове, за да се подготвим за новите неща. Промяната е сериозна и не искаме да се озовем в ситуацията, в която в началото на сезона ще разберем, че имаме сериозни проблеми, така че ще са необходими още тестове”, допълни Хъмбъри.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "
" "