www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Пътен възел "Белкопитово" на "Хемус" - удобно или... да! (видео)

05.08.2015 | Авто новини: Катастрофи » Транспорт и логистика | Автор: Jordan Lukanov | 6914 прочитания
A+ | A-

В последните няколко дни социалните мрежи се изпълниха с коментари относно практичността на новия пътен възел "Белокопитово" на аутобан "Хемус". Критиките са свързани със сложността при преустройването за ляв завой по направления "София - Русе" и "Варна - Шумен".

Пътният възел „Белокопитово“ на автомагистрала „Хемус“ е проектиран с идеята в него в бъдеще да се включва трафикът от две магистрали, посочи днес пред Нова телевизия председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров. При проектирането му инженерите са разглеждали проекта в перспектива, тъй като в следващите години след цялостното завършване на АМ „Хемус“ от Ябланица до Белокопитово и изграждането на автомагистралата Русе – Варна в пътния възел ще се пресича движението от двете направления.

При проектирането на съоръжението са спазени всички технически норми, подчерта инж. Лазаров и обясни, че техническото решение тип „диамант“, какъвто е п.в. “Белокопитово”, е напълно функционалнен пътен възел, който има всички връзки от всички посоки за всички посоки, и е по-добър вариант от пътния възел „детелина“, защото по този начин не се намалява скоростта на движение от Русе за Варна и от София за Варна.

Друго предимство на възела е, че завоят наляво за включване в движението е сведен до 180 градуса, докато при “детелините” има 270-градусов завой. Остава обаче смущението от значително краткото разстояние (около стотина метра) за преустройство през три платна за лява маневра - на едното видео дори си личат пресните следи от гуми при скорошна конфликтна ситуация.Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ