www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Алекс Занарди иска да кара в "500 мили на Индианаполис"

29.07.2015 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 1875 прочитания
A+ | A-

Алекс Занарди иска да кара в "500 мили на Индианаполис"

Бившият шампион в сериите CART Алекс Занарди заяви, че иска да участва в легендарната надпревара „500 мили на Индианаполис”. Италианецът има две титли в CART, който загуби и двата си крака в катастрофа на „Лаузицринг” обясни, че участието в „Инди 500” си остава една от неизпълнените му мечти.

„Ще остарея с неудоволствие, ако не успея за стартирам в Индианаполис – обясни 48-годишният Алекс. – Ще е супер да мога да участвам там, стига да се появи подходяща възможност за това.”

По времето, когато Занарди караше в Щатите „Инди 500” остана в календара на другия шампионат IndyCar и пилотите от CART пропускаха състезанието.

Алекс потвърди, че е говорил за участие в Индианаполис със своя приятел и бивш съотборник Джими Васър, който сега е шеф на тима от IndyCar KV Racing Technology.

„Един мой приятел, Джими Васър, ми предложи да карам за него – заяви Занарди. – Но никога не сме обсъждали по-подробно какво точно е необходимо, за да се случи това. Честно казано, не искам да досаждам на Джими и да го притискам да ми осигури кола, тъй като нямам желание да си разваляме приятелството.”

Занарди допълни, че има по-голямо желание да стартира в Индианаполис с болид на тима, с който спечели титлите си в Щатите през 1997 и 1998 – Chip Ganassi Racing.

Италианецът, който се върна на „Лаузицринг” с болид на Reynard две години след катастрофата си каза, че не се изискват особени промени по болид от IndyCar, за да може той да се състезава с него.

През изминалия уикенд Алекс участва в „24-те часа на „Спа” с BMW Z4 GT3, но обясни, че догодина ще пропусне състезанието, тъй като ще се готви за Параолимпиадата в Рио де Жанейро. През септември 2012 Занарди спечели два златни параолимпийски медала в Лондон.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ