www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Бърни ще избира между Pirelli и Michelin

23.07.2015 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Georgi Ivanov | 1870 прочитания
A+ | A-

Бърни ще избира между Pirelli и Michelin

Производителите на гуми Pirelli и Michelin ще имат трудната задача да убедят шефа на Формула 1 Бърни Екълстоун, че заслужават да са следващия доставчик на световния шампионат.

Само тези две компании подадоха документи в конкурса на ФИА, а срокът за представянето на плановете им, които трябва да отговарят на техническите изисквания и тези за безопасност на Формула 1 изтече на 17 юли.

От Pirelli и Michelin потвърдиха пред британското списание Autosport, че са изпълнили това си задължение и сега Бърни трябва да вземе решение, обосновано с търговските параметри на всяка една от двете кандидатури.

В следващите седмици Екълстоун ще се срещне с Пол Хъмбъри и Паскал Куанон, а през септември ще обяви кой ще доставя гуми на Формула 1 за периода 2017-2019.

„Ние имаме 100-годишна история в моторните спортове и в последните пет сезона работим с Формула 1 като ексклузивен доставчик – заяви моторспорт директорът на Pirelli Пол Хъмбъри. – Това е солидна база за предстоящите преговори, дори от гледната точка на ФИА.

„Ние сме добре познат, утвърден доставчик, който работи на високо ниво и покриваме всички изисквания на Формула 1. Що се отнася до техническите изисквания, за нас няма никакъв проблем да се вместим в тях. Ако има промени в правилата, то ние ще направим всичко възможно, за да променим в тази посока и състезателните ни гуми за Формула 1.”

Куанон заяви през юни, че основната му битка ще е да убеди Екълстоун, че Формула 1 трябва да приеме промените, предлагани от Michelin.

От френската компания държат болидите във Формула 1 да бъдат качени на 18-цолови сликове, както и доставчикът да осигури на тимовете по-издръжливи гуми, което ще позволи на пилотите да карат повече време на пълна газ в хода на състезанията.

През май Бърни предположи, че завръщането на Michelin във Формула 1 може да не се окаже толкова добра идея, тъй като според него „французите искат да доставят много твърди гуми, с които да се изкара цял сезон, а освен това не понасят да бъдат критикувани.”

Френската компания не е участвала във Формула 1 от 2006, но е ексклузивен доставчик на гуми за бързо набиращия скорост световен шампионат с електромобили Формула Е.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ