www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Alfa Romeo скача на BMW, Mercedes и Audi с инвестиция от 6 млрд. долара

23.06.2015 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Angel Sergeev | 4782 прочитания
A+ | A-

Alfa Romeo се намира в самото начало на супер амбициозен проект за възраждане на марката. Както и да ви звучи, италианците ще се опитат да "отхапят" от продажбите на немското премиум трио - BMW, Mercedes-Benz и Audi. Как ще стане това?

Много просто. Чрез наливането на купища пари и стискането на много палци за късмет. Босът на Alfa Серджо Маркионе обещава да инвестира около 6 милиарда долара в марката, когато някога беше символ на цялото италианско автомобилостроене. 

Може и да звучи странно клатещият се FCA да потроши толкова голяма сума за почти потънал производител, но амбициите са наистина доста смели. До края на 2017 г. компанията ще изкара три модела, към които ще се присеъдинят още пет до края на 2018 г. Същинското начало ще бъде дадено на 24 юни с новия седан Giulia, който ще разполага и с мотор от Ferrari.

AutoNews разпространи богата информация за бъдещите намерения на италианците, като данните идват от приближени компании-доставчици. Според тях, след Giulia ни очаква луксозен SUV, както и още по-голям седан. Така, буквално за няколко години, Alfa Romeo трябва да достигне годишни продажби от над 400 000 бройки срещу едва 70 000 в момента. Около 150 000 от тези продажби ще бъдат реализирани в Северна Америка.

През 2017 и 2018 г. моделната експанзия на фирмата ще продължи. Тогава ще видим още един компактен седан, двуместен спортен роудстър и два малки хечбека - единият от които ще замени Giulietta.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ