www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Знаете ли кои са най-продаваните коли в Иран, Венецуела, Украйна...?

22.06.2015 | Авто новини: Коментари » Коментар | Автор: Angel Sergeev | 12199 прочитания
A+ | A-

Интересно проучване на различни пазари публикува британското издание AutoExpress. С помощта на BestSellingCarsBlog британците хвърлят бърз поглед на страните, в които Фолксваген Голф, Опел Астра и Форд Фокус са почти неизвестни имена.

Впрочем, друг модел на Volkswagen - бюджетния Gol, доминира в голяма част от страните в Южна Америка. На континента само за миналата година са били продадени 325 000 екземпляра от малкия хечбек, който се предлага и като компактен седан. В Иран пък на първите две места са два автомобилни клонинга - победител е Peugeot 405, претърпяло доста подобрения през годините, а на второ място е моделът Samand на Iran Khodro, който също се базира на 405.

Не е трудно да предположите, че пазарът на нови коли в Северна Корея е доста ограничен, но надали сте си мислели, че модел с 200 продажби ще оглави класацията за най-продаван. Точно такъв е случаят с Hawtai Lusheng E70, който беше най-продаваният автомобил през 2014 г., когато са закупени точно 200 таксита от него.

Какво е положението във Венецуела? Там доминира Dongfeng Rich, базиран на Nissan Frontier. В Китай пък абсолютен доминатор е малкият ван Wuling Hongguang, който през миналата година отчете около 1.4 милиона продажби.

Чували ли сте за ЗАЗ Zens? Ако не - не се тревожете, не е популярно име извън Украйна. За сметка на това, двойникът на Daewoo Lanos е най-добре продаваната кола в страната от няколко години насам.

Научете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ