www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Porsche спря победната серия на Audi в Льо Ман (допълнено с много видео и мега галерия)

14.06.2015 | Авто новини: Авто Спорт » Писта | Автор: Georgi Ivanov | 710 прочитания
A+ | A-

Porsche спря победната серия на Audi в Льо Ман (допълнено с много видео и мега галерия)

Porsche спечели историческата си 17-а победа в легендарната надпревара „24 часа на Льо Ман” днес – на първо място финишира прототипът 919 Hybrid с №19 на борда, каран от Нико Хюлкенберг, Ник Танди и Ърл Бамбър. Успехът на марката беше допълнен и от второто място на другия 919 Hybrid с №17, пилотиран от Марк Уебър, Брендън Хартли и Тимо Бернхард, които останаха на една обиколка от победителите.

Доминиращият тим на Audi успя да спечели третото място в 83-ото издание на „24 часа на Льо Ман”, което заеха Марсел Фаслер, Андре Лотерер и Беноа Трелюе с R18 TDI с №7 на борда. Те завършиха на 2 обиколки от първото място. Екипажът с №19 спечели изключително оспорваната битка в средата на състезанието, когато претендентите за първото място се бяха събрали в 10 секунди в първите неделни часове. Младоците на Porsche караха без грешка и се разминаха със сериозни технически трудности, което им донесе победата.

Фаворитът за победата в по-ранните стадии на състезанието - №17, получи наказание снощи от 1 минута заради забранено изпреварване на Марк Уебър, което се оказа, че предреши битката за първото място.

Хюлкенберг стана първият действащ пилот във Формула 1 от 17 години насам след Микеле Алборето, спечелил в Льо Ман, а Ърл Бамбър е едва третият новозеландец, победил в надпреварата. Бамбър и Танди идват от Суперкупата Porsche, а това беше първият старт за Танди с прототип от клас LMP1. Нико пък дебютира в Льо Ман тази година. Това е първа победа на Porsche от 1998 година насам. Победителите завъртяха 395 обиколки за 24 часа и останаха на 2 тура от рекорда от 2010 година.

Porsche се завърна в клас LMP1 през миналата година и още през 2015 год. отново спечели в Льо Ман. В клас LMP2 победата взе тимът KCMG с №47 с Oreca-Nissan, каран от Матю Хаусън, Матю Брадли и Никола Лапиер. Екипажът завърши на 9-о място в генералното класиране. Единственият заводски Chevrolet Corvette с №64, който стартира в Льо спечели първото място в клас GT Pro и завърши на 17-а позиция в общото класиране. Колата караха Оливър Гавин, Томи Милнър и Джордан Тейлър.

В категорията Am в клас GT първото място взеха пилотите на SMP Racing с Ferrari 458 Italia с №72: Виктор Шайтар, Андреа Бертолини и Алексей Басов. Тук на второ място завърши екипажът на Патрик Демпси и Пат Лонг с Porsche 911.
СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ