www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Смяна на поколенията: Дизайнът на Chevrolet Camaro през годините

16.05.2015 | Авто новини: Лукс&Стил » Ретро, музеи, история | Автор: Jordan Lukanov | 2198 прочитания
A+ | A-

На 16 май в Детройт ще се състои дебютът на шестото поколение от мускулестия автомобил Chevrolet Camaro. В навечерието на премиерата компанията производител помоли пет фирмени дизайнера да анализират външността на различните поколение от легендарния модел.

Първо поколение: 1967-69. Ед Уелбърн - вицепрезидент на GM Global Design, притежава Camaro 1969:
"Първото Camaro е създадено набързо и върху вече съществуваща платформа. Затова е изненада големият му успех. Но, камарото от първо поколение притежава чисти класически пропорции, и винаги ще се счита за един от най-красивите автомобили за времето си - без излишни елементи в декорацията."

Второ поколение: 1970-81. Кен Паркинсън - изпълнителен дизайнер по дизайн в Chevrolet Trucks и Global Architecture, притежава Camaro 1968:
"Винаги съм обичал Camaro 1968, но именно второто поколение от колата скицирах по време на занимания по математика в университета. То радикално се различава от модела първо поколение. За пръв път Chevrolet Camaro е построено въху собствена платформа - нещо, което напълно развързва ръцете на дизайнерите. А те създават мощно превъплъщение на американски мускулест автомобил, в който има следи от влияние на европейската естетика Gran Turismo."

Трето поколение: 1982-92. Джон Кафаро - изпълнителен директор в Chevrolet Global Car Design, притежавал пистово Camaro 1LE от трето поколение:
"Третото поколение Camaro винаги ще бъде символ на културата за 80-е години на миналия век, тъй като в неговия дизайн са се отразили всички високотехнологични тенденции на тази ера. Това Камаро служи за база на много пистови автомобила, а неговото шаси демонстрира ново ниво на функционалност. Агресивното оформление на носа увеличава прижимната сила, а за пръв път в историята на модела Chevrolet Camaro се предлага във версия хечбек. Третото поколение е в пълен контраст с предишните генераци - автомобилът е получил уникален американски дизайн, което се оказва благотворно върху продажбите."

Четвърто поколение: 1993-2002. Кърк Бениън - мениджър по дизайна на интериора в Chevrolet Camaro, притежава Camaro Z28 1993:
"Дори сега, 20 години след премиерата, четвъртото Camaro изглежда не по-малко елегантно, от който и да е съвременен автомобил. Той притежава много агресивен провокационен аеродинамичен дизайн, идеи в развитие, заложени в предишната фамилия. Четвъртото поколение Camaro притежава много наклонено (68 градуса) предно стъкло и система за охлаждане с "долни въздухозаборници". Много важно съчетанието на нисък нос с висок заден спойлер, което създава допълнително усещане за движение."

Пето поколение: 2010-2015. Том Питърс - директор по дизайна на интериора в Chevrolet Camaro, притежава Camaro 1969:
"След 8-годишно отсъствие завръщането на Камаро се превръща в мълния, която разпалва отново страстта в сърцата на поклонниците на модела по целия свят. Петото поколение Camaro е вдъхновено от първата генерация, но превъплъщението в съвременен дух е нелека задача. Крайният дизайн идеално балансира на тънката граница между съвременното наследство на миналото и ретро стилистика."СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

" "
facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ

" "