www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Стърлинг Мос: Хамилтън още не е велик пилот

06.05.2015 | Авто новини: Авто Спорт » Формула 1 | Автор: Georgi Ivanov | 868 прочитания
A+ | A-

Стърлинг Мос: Хамилтън още не е велик пилот

Британската легенда на Формула 1 Стърлинг Мос призна, че е фен на Себастиан Фетел, а не на сънародника си Люис Хамилтън, който спечели титлата през 2014 год. и сега води в шампионата.

„Не мисля, че Люис все още не е станал велик пилот – обясни 85-годишният британец, смятан за най-добрия пилот, който не е печелил световната титла във Формула 1. – Понякога смятам, че Люис се интересува много повече от музика, а не от пилотиране.”

И Мос дори не се опитва да скрие възхищението си към Фетел.

„Аз съм голям фен на Себастиан – заяви Мос пред немското списание Auto Bild. – Той е страхотен човек и страхотен пилот. Дори имам модел на каската му с негов автограф. Това, което най-много ми харесва в Себастиан е, че той е голям почитател на Формула 1, влага много страст в работата си, което е важно, за да станеш велик пилот. Въпреки успехите си, той остава здраво стъпил на земята. Себ уважава съперниците си, което ми напомня за Фанджо. Той също беше много балансиран човек. Възхищавам се на смелостта на Фетел да премине във Ferrari, както и на това колко бързо успя да внесе ред в тима. След като взе първата си победа с кола на Скудерията, той се нареди сред най-великите в историята на Формула 1.”СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ