www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Глобална седмица за пътна безопасност акцентира върху децата

28.04.2015 | Авто новини: Катастрофи » Безопасност | Автор: Jordan Lukanov | 1427 прочитания
A+ | A-

Глобална седмица за пътна безопасност акцентира върху децата

От 4 до 11 май 2015 г. за трети пореден път в света ще бъде отбелязана глобалната седмица за пътна безопасност. „Спаси живота на децата” е официалното мото на Третата глобална седмица на ООН за пътна безопасност. В тази връзка ООН разпространи „Декларация на децата за безопасност на движението по пътищата”, в която децата изразяват своите мисли и страхове за движението по пътищата. Всеки ден повече от 500 деца губят живота си от пътнотранспортни произшествия в световен мащаб, а десетки хиляди са ранени.

В нашата страна годишно над 1000 деца попадат в пътнотранспортни произшествия. Загиват и биват наранявани като пешеходци, пътници в автомобилите, водачи на велосипеди, мотопеди, мотоциклети и автомобили. За периода 2011-2014 г. в резултат на пътнотранспортни произшествия са загинали 114 деца и 4346 са получили различни наранявания, голяма част от които са останали с трайни увреждания за цял живот.

Третата глобална седмица на движението на ООН е посветена на детската безопасност и дава възможност за мобилизиране на широк кръг от институции на централно и местно ниво, за извършване на оценка и реализиране на мероприятия за опазване на живота и здравето на децата в пътното движение. За целта Столичн регионална здравна инспекция разработи план програма „Детската безопасност – споделена отговорност и грижа” с основни задачи – детската безопасност на пътя, в превозното средство, в дома, местата за игра, отдих и забавления.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ