www.motonews.bgwww.weekendclub.bgwww.bomarbg.eu

Себастиен Ожие отпадна в Аржентина

25.04.2015 | Авто новини: Авто Спорт » Рали | Автор: Georgi Ivanov | 1132 прочитания
A+ | A-

Себастиен Ожие отпадна в Аржентина

Повреда в горивната система извади от рали „Аржентина” световният шампион Себастиан Ожие вчера. Французинът спечели първата отсечка на състезанието, но спря на 7 километра преди финала на втория етап с дължина 51,99 километра, след като неговият VW Polo WRC остана на 3 цилиндъра. По-късно от тима потвърдиха, че проблемът е бил в горивната система и по-точно в подаването на гориво към двигателя.

Ожие се бореше за шеста поредна победа в световния рали шампионат, както и да увеличи аванса си на върха на класирането от 34 точки.

„10 километра след старта на отсечката моторът загуби много мощност – обясни Ожие. – Звукът му се промени, а 7 километра преди финала трябваше да спрем. Няма от какво да се оплаквам, до момента спечелихме всички състезания от началото на сезона. Този път нямахме късмет.”

Ожие се връща в състезанието днес с рестарт по системата Rally 2, заедно с другите отпаднали вчера – другият пилот на Фолксваген Андреас Микелсен, От Танак с Ford Fiesta WRC и Хейдън Падън с Hyundai i20 WRC.СнимкиНаучете всичко! Бъдете първи!

Кликнете на бутона "Харесва ми"!

Затвори

facebook twitter rss linkedin Авто новини мобилна версия

БЮЛЕТИН НОВИНИ

Email: *


МАРКИ